Αυτό είναι τι λέει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας

Τι χρώμα έχουν τα ούρα σας;

Όλοι ουρούν, αυτό είναι γεγονός. Είναι κάτι που κάνουμε πολλές φορές την ημέρα. Αλλά κοιτάτε ποτέ τα ούρα σας; Μπορούν να πουν πολλά για την υγεία σας!

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι λένε τα ούρα σας για την υγεία σας.

Ούρα

Το χρώμα των ούρων σας μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες για την υγεία σας. Κατά μέσο όρο, ουρούμε ένα με δύο λίτρα την ημέρα, το οποίο γίνεται σε τρεις μέχρι οχτώ επισκέψεις στην τουαλέτα κατά την διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το πόσα υγρά πίνετε κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα ούρα σας και να δείτε τι χρώμα έχουν. Τα νεφρά σας και ο ουροποιητικός αδένας φιλτράρει όλες τις τοξίνες από το σώμα σας μέσω της ούρησης. Το χρώμα, η ποσότητα και η σύνθεση λένε συνεπώς πολλά για την σωματική σας υγεία. Πίνετε αρκετά υγρά, τρώτε αρκετές βιταμίνες ή έχετε κάτι;

Αυτό είναι τι λέει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας

Χρώμα

Τα υγιή ούρα είναι συνήθως διαυγή και έχουν ένα απαλό ή έντονο κίτρινο χρώμα. Αυτό προκαλείται από ένα χημικό στοιχείο που λέγεται ουρόχρωμα και το οποίο παράγεται συνεχώς. Έχουν τα ούρα σας διαφορετικό χρώμα; Δείτε παρακάτω τι μπορεί να σημαίνει αυτό:

Απαλό κίτρινο

Αν τα ούρα σας είναι απαλό κίτρινο αυτό σημαίνει ότι πίνετε πολύ νερό. Αν συμβαίνει αυτό, τα ούρα σας είναι σχεδόν άχρωμα. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό αλλά αυτό το χρώμα εμφανίζεται και σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κάποια νεφρικά πάθηση. Άρα, συνεχίστε να το παρακολουθείτε και ιδιαίτερα αν μειώσετε την κατανάλωση νερού αλλά το χρώμα παραμείνει ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Κούρο κίτρινο

Αυτό συμβαίνει όταν έχετε πιει λίγα υγρά ή έχετε ιδρώσει πολύ. Τα πρωινά ούρα είναι πιο σκούρα επειδή δεν έχετε καταναλώσει κάποιο υγρό για αρκετές ώρες. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας!

Θολά

Μερικές φορές τα ούρα μπορεί να είναι θολά. Αυτό έχει διαφορετικά αίτια: μπορεί να είναι μόλυνση στην ουροδόχο κύστη ή μια σπάνια πάθηση που λέγεται σπειραματονεφρίτιδα. Αν τα ούρα σας είναι θολά καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Καφέ- πράσινο

Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα τροφών με χρωστικές, αλλά και μερικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αυτό το χρώμα. Λαμβάνετε φάρμακα ή δεν είστε σίγουροι τι το προκαλεί; Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Κόκκινο

Τα κόκκινα ούρα μπορεί να οφείλονται σε κατανάλωση παντζαριών ή κάποιου συγκεκριμένου φαρμάκου αλλά μπορεί επίσης να δείχνει την παρουσία αίματος στα ούρα σας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχετε μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα ή στο ουροποιητικό σύστημα και μπορεί να προέρχεται από κάτι πιο επικίνδυνο όπως εσωτερική αιμορραγία, προβλήματα στα νεφρά ή καρκίνο. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν έχετε κόκκινα ούρα.

Καφέ

Τα καφέ ούρα μπορεί να δείχνουν προβλήματα στο συκώτι ή χοληδόχο κύστη, όπως μια φλεγμονή στο συκώτι. Μπορεί επίσης να δείχνει μπλοκάρισμα του χοληφόρου πόρου ή μια μόλυνση στην ουροδόχου κύστη. Πάντα να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.