Γιατί δεν πρέπει να πίνετε ποτέ από το νερό που έχετε δίπλα στο κρεβάτι

Αρκετοί συνηθίζουν να αφήνουν ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι τους, για να μην χρειαστεί να σηκωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και να πάνε στην κουζίνα. Αυτή η συνήθεια, τελικά δεν είναι τόσο υγιεινή. Το νερό που μένει στο ποτήρι για πολλές ώρες κρύβει αγνώστους κινδύνους.

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, το νερό δεν περιέχει σάκχαρα ή πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μικροβίων.
Αν παρατηρήσετε, η γεύση του νερού που βρίσκεται πολύ ώρα στο ποτήρι, είναι αλλοιωμένη, αλλά δεν ευθύνονται τα μικρόβια.

Το νερό που έχει μείνει στο ποτήρι για πολλές ώρες είναι πιθανό να έχει συλλέξει σωματίδια σκόνης και βακτήρια από τον αέρα του δωματίου. Είναι ακόμη πιο επικίνδυνο, αν το δωμάτιο δεν αερίζεται όσο χρειάζεται.

Απορροφά επίσης το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα κι ένα μικρό μέρος μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Η μετατροπή αυτή σημαίνει ότι, όταν το νερό εκτίθεται στον αέρα για αρκετές ώρες, είναι πιθανό να αλλάξει η χημική δομή του.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή αυτή επηρεάζει το pH του νερού, όπως και τη γεύση του.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Δεν είναι απαραίτητο το νερό που μένει στο κομοδίνο να προσβληθεί από σκόνη και μικρόβια, αλλά είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.

Προτιμήστε να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, να πιείτε νερό βρύσης ή ακόμη καλύτερα, εμφιαλωμένο νερό.

valueforlife

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.