ΜΕΙΖΩΝ ΑΠΕΙΛΗ Η ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΓΙΑ τα παιδιά στο αυτοκίνητο – ΤΑ ΝΕΑ

Η θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο είναι δυστυχώς μια από τις επιπτώσεις της μεγάλη χρήσης του αυτοκινήτου, του αυξανόμενου χρόνου που τα παιδιά περνούν μέσα σ’ αυτά, της άγνοιας των γονέων ή αυτών που τα φροντίζουν για μερικά βασικά θέματα σε σχέση με αυτό και στην πεποίθηση πως δεν θα συμβεί σ’ αυτούς.

Ο αριθμός των γονέων που αφήνει το παιδί του για πολλή ώρα μέσα στο αυτοκίνητο συνεχώς αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει η κατηγορία που αφήνει ένα παιδί μόνο μέσα στο αυτοκίνητο εκτιμώντας πως αυτό δεν είναι επικίνδυνο.

Ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα υπενθυμίζει μερικά σημαντικά δεδομένα που δεν πρέπει να ξεχνούν όσοι μεταφέρουν μικρά παιδιά με αυτοκίνητο.

-Το εσωτερικό ενός οχήματος θερμαίνεται πολύ γρήγορα. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγα λεπτά ακόμα και σε μια όχι ιδιαίτερα ζεστή ημέρα.
-Το να αφήσουμε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα δεν συμβάλλει στην επιβράδυνση της διαδικασίας θέρμανσης, ούτε μειώνει σημαντικά τη μέγιστη θερμοκρασία
-Το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται 3-5 φορές πιο γρήγορα από ότι το σώμα ενός ενήλικα.
-Στις ΗΠΑ ο μέσος αριθμός θανάτων παιδιών από θερμοπληξία σε οχήματα είναι 37 ανά έτος (ένα κάθε 9 μέρες).
-87% των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία σε οχήματα είναι ηλικίας 3 ετών και μικρότερα.
-54% των θανάτων από θερμοπληξία σε οχήματα αφορούν παιδιά ηλικίας μέχρι ενός έτους.

Στην Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα υψηλές το καλοκαίρι ο κίνδυνος για τα παιδιά που αφήνονται, έστω και για λίγο στο αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.