Οι φωτογραφίες που ο Χίτλερ δεν ήθελε να δει κανείς

Ψηλοκάβαλη βερμούδα, δερμάτινο παπούτσι με φούντες στα κορδόνια, κάλτσα μέχρι το γόνατο και μπουτάκια -συν γονατάκια- ελαφρώς έξω συνθέτουν τις πόζες που ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να κρύψει -και γι’ αυτό ειδικά δεν τον αδικούμε…

Η σημερινή Daily Mail δημοσιεύει τη φωτογραφία που ο Χίτλερ είχε δώσει διαταγή να εξαφανιστεί, κρίνοντας ότι πρόκειται για μία από μια σειρά πόζες ανάρμοστες και μάλλον κωμικές για την εικόνα του ηγέτη που ήθελε να δείξει. Γι’ αυτό ακριβώς και είχε διατάξει την απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους.

Η συγκεκριμένη σπανιότατη φωτογραφία (στην οποία ο Χίτλερ φορά λευκές κάλτσες και είναι νωχελικά ακουμπισμένος στο δέντρο κρατώντας τη ζώνη του), ανακαλύφθηκε σε ένα περιοδικό θαυμαστών του Χίτλερ από την δεκαετία του ’30 και καταδεικνύει γιατί σήμερα είναι απολύτως απαραίτητοι οι image makers και οι επικοινωνιολόγοι που φροντίζουν για την εικόνα που οι ηγέτες παρουσιάζουν προς το κοινό τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.