Πέρα από τη φαντασία τα hi-tech μυστικά όπλα του Χίτλερ

Δεν είναι ένας θρύλος. Είναι μια πραγματική αποκάλυψη: Μετά από 76 χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έρχονται στο φως τα ανατριχιαστικά προηγμένα για την εποχή τους μυστικά όπλα των Ναζί και του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι μηχανικοί του Χίτλερ ανέπτυξαν κρυφά ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια και ταχύτατα παρήγαγαν μια εξελιγμένη τεχνολογία, δεκαετίες πριν την ώρα τους.

Οπως αναφέρεται στο businessinsider, στο φθινοπωρινό τεύχος του περιοδικού Weapons of WWII παρουσιάζονται ορισμένα από τα πιο προηγμένα όπλα του Χίτλερ.

Αυτά είναι τα μυστικά φονικά όπλα που δημιούργησαν οι Ναζί κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το απόλυτο «μυστικό όπλο του Χίτλερ»
Το Stealth βομβαρδιστικό του Χίτλερ
Το Stealth βομβαρδιστικό του Χίτλερ

Το αεροσκάφος Horten Ho 229, πετούσε στα 49.000 πόδια σε ταχύτητες 600 mph. Ηταν εξοπλισμένο με δύο στροβιλοκινητήρες, δύο κανόνια, ρουκέτες και R4M. Ηταν το πρώτο stealth αεροσκάφος του κόσμου και έκανε την πρώτη του πτήση το 1944.

Το Horten Ho 229 πετά πάνω από το Göttingen της Γερμανίας
Το Horten Ho 229 πετά πάνω από το Göttingen της Γερμανίας
Η Fritz X ραδιο-καθοδηγούμενη βόμβα
Ο «παππούς» της έξυπνης βόμβας, Fritz Χ
Ο «παππούς» της έξυπνης βόμβας, Fritz Χ

Θεωρείται ο “παππούς” της έξυπνης βόμβας. Ο Fritz Χ ήταν μια βόμβα 3.450 λιβρών εξοπλισμένη με ένα ραδιοφωνικό δέκτη και εξελιγμένα συστήματα ελέγχου που βοηθούσαν τον οδηγό της να βρει τον στόχο.

Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάπτυξή της, το Σεπτέμβριο του 1943, οι Ναζί βύθισαν το ιταλικό θωρηκτό Ρομά στα ανοικτά της Σαρδηνίας. Ωστόσο, την χρήση του Fritz Χ ήταν περιορισμένη, δεδομένου ότι μόνο λίγα αεροσκάφη είχαν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τη βόμβα.

Το τηλεχειριζόμενο τανκ εντοπισμού
Ο Γολιάθ των Ναζί
Ο Γολιάθ των Ναζί

Είναι ο Γολιάθ των Ναζί. Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 133 – 220 κιλά ισχυρών εκρηκτικών και χρησιμοποιήθηκε για να  εντοπισμό ναρκοπεδίων και εκρηκτικών. Λειτουργούσε με σύστημα τηλεχειρισμού που στην εποχή του ήταν κάτι σαν «επιστημονική φαντασία» και θεωρείται ότι άνοιξε το δρόμο για τηλεκατευθυνόμενα όπλα.

Το αεροπλάνο-ρουκέτα
Το αεροσκάφος - ρουκέτα των Ναζί
Το αεροσκάφος – ρουκέτα των Ναζί

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930, οι Γερμανοί είχαν αναπτύξει τον Messerschmitt Me 163 Komet, έναν πύραυλο-ρουκέτα με ταχύτητες μέχρι 700 mph.

Περισσότεροι από 300 Komets δημιουργήθηκαν. Ηταν εξοπλισμένοι με δύο κανόνια 30 χιλιοστών.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.