Πως να αποκαλέσεις «Μακεδόνες» τους απογόνους των κομιτατζήδων και των ναζί…

Κορυφώνεται η αγωνία για το Σκοπιανό και έχω την υποχρέωση να υπενθυμίσω τις σφαγές στο Δοξάτο Δράμας το 1913. Οι κομιτατζήδες εντός του Βουλγαρικού στρατού, απόγονοι των οποίων θέλουν να ονομάζονται «Μακεδόνες», κατέσφαξαν περίπου 650 κατοίκους. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά…Ο Άγγλος πλοίαρχος Cardale έφυγε από την Καβάλα μόλις έμαθε για την σφαγή. Έγραψε τα εξής:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Κατά την είσοδον εις την πόλιν, το πρώτο όπερ προσέπεσεν εις τους οφθαλμούς μου, ήσαν αι αγέλαι κυνών καταβροχθιζόντων ανθρωπίνους σάρκας.Η πόλις τελείως κατεστραμμένη εφαίνετο έρημος, ως εκ τούτου δε ηναγκάσθην να φωνάξω επανειλημμένως δια να εμφανισθώσι γραίαι τινές εκ των ερειπίων. Όλα τα πτώματα ήσαν διάτρητα υπό τον λογχών και έφερον ίχνη απίστευτων ακρωτηριασμών.Οι τοίχοι των οικιών είχον ρυπανθεί από αίματα, εις το ύψος έξι ποδών από τους εδάφους, τουθ’ όπερ εξηγείται, κατά το λέγειν των επιζώντων εκ του ότι τα δυστυχή θύματα δεν είχον σφαγεί αμέσως, αλλά εθανατούντο δια λογχισμών»…Τα βάσανα όμως δεν τελείωσαν για το μαρτυρικό Δοξάτο. Οι κομιτατζήδες διέπραξαν ακόμη δύο νέες σφαγές, το 1917 και το 1941 (ως σύμμαχοι του Χίτλερ)…

@niktop

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.