Τίγρης σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μια τίγρης της Μαλαισίας στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, είναι θετική στον κορονοϊό. Η τίγρης, η οποία είναι τεσσάρων ετών, είχε έναν ξηρό βήχα και έτσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε τεστ.

Η Ένωση για την Προστασία της Άγριας Φύσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της “Η Νάντια, μια 4χρονη θηλυκή τίγρης Μαλαισίας, από το Bronx Zoo, βγήκε θετική στο τεστ για τον COVID-19. Η συγκεκριμένη τίγρης, η αδελφή της Azul, δύο τίγρεις της Σιβηρίας και τρία λιοντάρια ανέπτυξαν ξηρό βήχα και αναμένεται να αναρρώσουν σύντομα”.

Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε από το εργαστήριο των Κρηνιατρικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Άιοβα.

“Αν και παρατηρήσαμε μια μείωση της όρεξης τους, τα αιλουροειδή του ζωολογικού μας κήπου τα πάνε καλά και βρίσκονται υπό κτηνιατρική φροντίδα” διευκρινίζει η ανακοίνωση.

“Δεν είναι γνωστό πώς αυτή η ασθένεια επηρεάζει τις μεγάλες γάτες και επειδή τα διαφορετικά είδη αντιδρούν με άλλον τρόπο με νέες μολύνσεις, θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και να περιμένουμε την πλήρη ανάρρωσή τους” τονίζεται.

Οι τέσσερις τίγρεις που έχουν συμπτώματα έχουν απομονωθεί στον τομέα “Tiger Mountain”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα υπόλοιπα αιλουροειδή δεν έχουν εμφανίσει αντίστοιχα συμπτώματα.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ελπίζουν η διάγνωση της Νάντιας να βοηθήσει σε όσα γνωρίζουμε για τον κορονοϊό και πώς επηρεάζει τα ζώα.

Ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός από τις 16 Μαρτίου λόγω των μέτρων.

Πηγή: NY POST

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.