Ο Ερντογάν θέλει περιορισμό της εξάπλωσης σε 2-3 εβδομάδες, την ώρα που η Τουρκία μετρά 59 νεκρούς και σχεδόν 2500 κρούσματα

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 561 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία, ο οποία μετρά πλέον συνολικά 2.433, ενώ 59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 15 το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, τα σχολεία στην Τουρκία θα παραμείνουν κλειστά ως τις 30 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, ο Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του, αφού περιέγραψε την κατάσταση και αναλυτικά τα μέτρα που έχει πάρει η Τουρκία, έκανε λόγο για περιορισμό της εξάπλωσης σε 2-3 εβδομάδες:

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους σενάρια. Με καλή απομόνωση, θα σπάσουμε το ρυθμό εξάπλωσης της νόσου σε δύο, τρεις εβδομάδες, το συντομότερο δυνατόν και με την ελάχιστη δυνατή ζημιά.
Διαφορετικά, είναι αναπόφευκτο να έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα και συνεπώς, βαρύτερα μέτρα, όπως βλέπουμε πολλά παραδείγματα γύρω μας».

«Το μόνο αίτημά μας από τους πολίτες μας είναι να συμμορφωνόμαστε αυστηρά με τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων συναφών θεσμικών οργάνων προκειμένου να σπάσουμε την αλυσίδα της εξάπλωσης της νόσου τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.
Έτσι, από κοινού μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στη συνήθη ζωή μας το συντομότερο δυνατό».

«Μετά την επιδημία αυτή, ο κόσμος κινείται προς μια περίοδο κατά την οποία τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και θα δημιουργηθεί ένα ολοκαίνουργιο παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.
Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή με πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα στην Τουρκία και με μια ισχυρή υποδομή.
Έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2023 σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι περιμέναμε.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.