Γιατί οι αμερικάνοι αποχωρούν από το Ινσιρλίκ; Αμερικανική εταιρεία απέλυσε το μισό προσωπικό της!

Η είδηση ότι η αμερικανική εταιρεία Vectrus System που αναλαμβάνει την συντήρηση του πτητικού έργου στη βάση του Ινσιρλίκ απέλυσε το μισό της προσωπικό, μπορεί να προκάλεσε οργή στην Τουρκία, είναι όμως ενδεικτική των προθέσεων της αμερικανικής πλευράς και όχι μακροπρόθεσμα. Μιλάμε για μία εξέλιξη η οποία σηματοδοτεί αιφνίδιες αλλαγές στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία.

Εταιρειες όπως η Vectrus, δεν επηρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες, δεν υπακούουν στους νόμους της αγοράς, δεν ενεργούν αυτόνομα ανάλογα με τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Οι εταιρείες αυτές έχουν σύμβαση με το αμερικανικό κράτος και κάθε τους ενέργεια, επέκταση η συρρίκνωση, βασίζεται στις στοχεύσεις της αμερικανικής πολιτικής, την οποία την μαθαίνουν πρώτοι ακριβώς λόγω των συμβολαίων που υπογράφουν.

Άπαξ λοιπόν και η εταιρεία απολύει τους μισούς εργαζόμενους της, σημαίνει ότι έρχεται συρρίκνωση της δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών στην τουρκική βάση. Και αυτό είναι απολύτως ενδεικτικό των προθέσεων των αμερικανών, αλλά και εξαιρετικά σοβαρό. Στην βάση του Ινσιρλίκ, φυλάσσονται δεκάδες πυρηνικές κεφαλές. Οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρέπει να αποσυρθούν διότι έχουν καταστεί όμηρος του Ερντογάν. Και κάτι τέτοιο η αμερικανική πολιτική δεν μπορεί να το επιτρέψει

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.