Χιλή: Αστυνομικός περνά πάνω από διαδηλωτή, με μηχανή

Απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου από τη Χιλή. Ο χιλιανός λαός και κυρίως η νεολαία, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά ραντεβού στους δρόμους επί σχεδόν ένα μήνα, παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στην αναταραχή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από τη 18η Οκτωβρίου.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων, η απάντηση της αστυνομίας ήταν άκρως εκδικητική και σκληρή απέναντι στο πλήθος, προχωρώντας σε βίαιη καταστολή, βασανιστήρια και απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά είναι μερικά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα δικτύωσης και μαρτυρούν το σκληρό πρόσωπο της αστυνομίας στη Χιλή:

Στο βίντεο που ακολουθεί αστυνομικοί χτυπάνε με τις μηχανές και ρίχνουν κάτω έναν άνδρα, ενώ ένας άλλος αστυνομικός προσπαθεί να πατήσει με το ρόδα πάνω στο σώμα του. Όπως γράφει και ένας χρήστης του twitter, ο νέος σε 9 δευτερόλεπτα χτυπήθηκε 3 φορές.

 


Ένα δεύτερο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δείχνει ένα όχημα της αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα και να χτυπάει με δύναμη διαδηλωτή, με αποτέλεσμα να τον εκτοξεύσει σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων.

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται άλλος αστυνομικός, ο οποίος ψεκάζει με σπρέι πιπεριού έναν ποδηλάτη, που όπως φαίνεται δεν έκανε καμιά απολύτως παρανομία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.