Πυραύλους S-400 μετέφεραν οι Ρώσοι στην Σερβία

Πυραυλικά συστήματα S-400 και Pancir μετέφεραν στην Σερβία οι ρωσικές μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας που συμμετέχουν στη κοινή Ρωσοσερβική στρατιωτική άσκηση η οποία άρχισε σήμερα και φέρει την ονομασία «Σλοβενική ασπίδα 2019». Οι ρωσικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν στην Σερβία με μεταγωγικό αεροπλάνο “ΑΝ-124 Ruslan” που προσγειώθηκε στην στρατιωτική βάση «Batajnica» έξω από το Βελιγράδι. Είναι η πρώτη φορά που ρωσικοί πύραυλοι S-400 μεταφέρονται στο εξωτερικό για να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτική άσκηση. Η επιχείρηση μεταφοράς των πυραύλων τηρήθηκε μυστική μέχρι που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε το βίντεο της άφιξης των πυραύλων στο σερβικό στρατιωτικό αεροδρόμιο από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Tv Zvezda».

Όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Άμυνας η άσκηση «Σλοβενική ασπίδα 2019» έχει αντικείμενο την συνεργασία μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας της Σερβίας και της Ρωσίας για την αποτροπή εναέριας απειλής. Θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη ζώνη γύρω από το Βελιγράδι όπως επίσης και στην Κεντρική Σερβία. Οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας των δύο χωρών θα έχουν αποστολή τον εντοπισμό, την αναγνώριση και την κατάρριψη στόχων στον εναέριο χώρο της Σερβίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θα χρησιμοποιηθούν οπλικά συστήματα που διαθέτουν η Σερβία και η Ρωσία. Οι πύραυλοι S-400 θα χρησιμοποιηθούν για την κατάρριψη μη επανδρωμένων στόχων σε μεγάλες αποστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.