Οι Αμερικανοί έτοιμοι να πλήξουν την τουρκική βιομηχανία εάν παραληφθούν οι S-400

H Ουάσιγκτον εξετάζει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε ένα ευρύτερο σύνολο εταιρειών της Τουρκίας, πέραν αυτών που κατασκευάζουν τμήματα του μαχητικού αεροπλάνου F-35 της Lockheed Martin, για τα σχέδια της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400, δήλωσε τη Δευτέρα κορυφαία αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, μεταδίδει το Reuters.

H υπεύθυνη του Πενταγώνου για τις αγορές όπλων, Έλεν Λορντ, δήλωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν την Τουρκία σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και την κάλεσε να αποσύρει το σχέδιό της για την αγορά των ρωσικών S-400, ώστε να μπορέσουν οι εταιρείες της να συνεχίσουν την κατασκευή σημαντικών τμημάτων για ένα ευρύτερο φάσμα άλλων αμερικανικών όπλων, πέραν του μαχητικού F-35.

H συζήτηση έχει εστιασθεί έως τώρα κυρίως στο πρόγραμμα των F-35.

Ωστόσο, οι δηλώσεις της Λορντ στην αεροπορική έκθεση του Παρισιού αντανακλούν την απόφαση της Ουάσιγκτον σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να ανακαλέσει την αγορά των S-400.

Η Λορντ είπε ότι τα θέματα κρατούνται ξεχωριστά για την ώρα, αλλά σημείωσε ότι μία ομάδα κυβερνητικών φορέων των ΗΠΑ εξετάζει πιθανές κυρώσεις σε ένα ευρύτερο φάσμα τουρκικών εταιρειών.

Η ίδια είπε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις, αλλά αν υπάρξουν κυρώσεις θα πλήξουν βαριά την τουρκική βιομηχανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.