Ακόμα και ο Νταβούτογλου κρεμάει τον Ερντογάν! Κάθετα αντίθετος στις επαναληπτικές εκλογες στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε την ανησυχία του για την αμφιλεγόμενη απόφαση της εκλογικής αρχής της Τουρκίας, να ακυρώσει τα αποτελέσματα της εκλογής δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία κέρδισε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Με μια αμφιλεγόμενη απόφαση τη Δευτέρα,  η ανώτατη εκλογή αρχή διέταξε την εκλογή νέων δημάρχων στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Με μήνυμά του στο Twitter την Τρίτη, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υπηρέτησε σε κορυφαίες θέσεις των κυβερνήσεων του AKP μέχρι να αναγκασθεί να αποχωρήσει ως πρωθυπουργός το 2016, δήλωσε ότι η ακύρωση της ψηφοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, «εξασθένησε τις θεμελιώδεις αξίες μας».

Περιέγραψε την απόφαση τη ακύρωσης ως «ενάντια στο παγκόσμιο δίκαιο και την κοινή πρακτική».

«Η πιο θεμελιώδης αξία της πολιτικής μας παράδοσης είναι το κοινό που έχει τον τελευταίο λόγο στην κάλπη. Ανεξάρτητα από τη δικαιολογία ή το πρόσχημα [για την απόφαση της ακύρωσης], αυτό που έγινε μετά τις 31 Μαρτίου [τοπικές εκλογές] και  η απόφαση της ακύρωσης από Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή προκάλεσαν ζημιές στις θεμελιώδεις αξίες μας», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου ήρθε στην προσκήνιο νωρίτερα αυτό το μήνα με την κριτική του για το AKPκαι τις πολιτικές που ακολουθεί.

turkishminute.com

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.