Στα Σκόπια τον Μάιο ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος και μια αντιπροσωπεία του Βατικανού αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα Σκόπια στις 7 Μαΐου. Τα νέα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θεωρεί ιστορική την επίσκεψη αυτή με δεδομένο ότι για πρώτη φορά θα επισκεφτεί τη χώρα ο Πάπας.

“Πραγματικά μας τιμά αυτή την επίσκεψη. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων με το Βατικανό”, δήλωσε ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Victor Dimovski.

Ορισμένα θεσμικά όργανα θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της επίσκεψης αυτής και τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν αναμένεται να είναι αυστηρά.

Στις 7 Μαΐου ο Πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στα Σκόπια και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Γκεόργκι Ιβανόφ, τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ θα επισκεφθεί επίσης το σπίτι της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί και μια μαζική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Η επίσκεψη του Πάπα έρχεται σε μια εποχή που η χώρα έχει μόλις υιοθετήσει ένα νέο συνταγματικό όνομα, ενώ προετοιμάζεται να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

Πηγή: ibna

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.