ΓΙΑΤΙ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ διαρκώς ο Ερντογάν

Το σκηνικό ήταν άψογα στημένο, ώστε να αρμόζει σε έναν σουπερστάρ. Και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο σουπερστάρ βγαίνει τελευταίος στη σκηνή. Πριν από μερικές ημέρες, το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), πραγματοποίησε τη μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση στην Αγκυρα εν όψει των τοπικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία.

Ηταν μια κοινή συγκέντρωση του ΑΚΡ με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το κόμμα-απόγονο των «Γκρίζων Λύκων». Τα δύο κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινούς υποψηφίους, συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία των τελευταίων ετών.

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Μεχμέτ Οζασεκί, ο υποψήφιος δήμαρχος των ΑΚΡ και ΜΗΡ για την Αγκυρα. Ακολούθησε ο κ. Μπαχτσελί. Τελευταίος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τραγούδι που συνόδευσε την εμφάνισή του στη σκηνή μιλούσε για την αγάπη και τον έρωτα και ο κ. Ερντογάν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να το τραγουδήσει μαζί με το ενθουσιασμένο πλήθος και αργότερα να ανοίξει και διάλογο μαζί του, «οργώνοντας» κυριολεκτικά την εξέδρα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Πόση σημασία μπορεί να έχουν αυτές οι δημοτικές εκλογές για τον κ. Ερντογάν, ο οποίος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχει επικρατήσει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα τα τελευταία 17 χρόνια; Οσο κι αν ηχεί παράξενα, η σημασία του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη, σε μια περίοδο που ο τούρκος πρόεδρος επιδιώκει την πλήρη εμπέδωση του νέου προεδρικού πολιτεύματος σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον ρευστό και αβέβαιο, αλλά και με μια οικονομία ασταθή.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.