Ευχάριστο… πονοκέφαλο έφερε ο «Γλαύκος»

Έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», με σοβαρές πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις, καλείται να διαχειριστεί η κυπριακή κυβέρνηση μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος στο οικόπεδο «10».

Η συνολική αξία των τεσσάρων κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ («Αφροδίτη», «Καλυψώ», «Ονησίφορος» και «Γλαύκος») αγγίζει πλέον τα €73 δισ. και ανοίγει για τα καλά τη συζήτηση για τη δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στην Κύπρο. Στο τραπέζι παραμένουν και οι επιλογές για εξαγωγή του αερίου της «Αφροδίτης στην Αίγυπτο, αλλά και η δημιουργία του αγωγού EastMed.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα του «Γλαύκου» έδωσαν ώθηση στην κοινοπραξία Total/Eni για επιτάχυνση των δικών τους γεωτρήσεων στην «Καλυψώ», ενώ προκάλεσαν διφορούμενα σχόλια από ισραηλινές εταιρείες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα επιχειρεί ανασύνταξη και επιδιώκει τρόπους να εμπλακεί στο παιχνίδι επαναφέροντας το σενάριο του αγωγού Τουρκίας – Ισραήλ μέσω της κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com, Σημερινή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.