Πού κρύβεται η «Σπηλιά των θαυμάτων»; (βίντεο)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
Τι κρύβει ο υπόγειος κόσμος της πόλης Αρακένα στη νοτιοδυτική Ισπανία; Ένα σπήλαιο απίστευτης ομορφιάς με λίμνες. Στα Ισπανικά λέγεται Gruta de las Maravillas (Σπηλιά των θαυμάτων).
Σκηνικό σε κινηματογραφικές επιτυχίες
Η Gruta de las Maravillas είναι μια σπηλιά που ανοίγει πόρτα στον θαυμαστό κόσμο του εσωτερικού της Γης. Γι΄ αυτό και χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα ως σκηνικό σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές: «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», «Τιτάνες», «Ο Ταρζάν στα Ορυχεία του βασιλιά Σολομώντα».
Δεν ξέρουμε βέβαια πού ακριβώς γυρίστηκαν οι σκηνές: στη «Σμαραγδένια αίθουσα», στην «Αίθουσα με τα κρυστάλλινα σκεύη του Θεού», στην «Αίθουσα με τα κοχύλια», στην «Αίθουσα της μεγάλης λίμνης» ή στην «Αίθουσα με τα γυμνά»; Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το σπήλαιο εκτείνεται σε μήκος 2.130μ., είναι απλωμένο σε τρία επίπεδα, έχει θερμοκρασία 16-19 βαθμούς όλο τον χρόνο, ενώ η υγρασία εκεί κάτω αγγίζει το απόλυτο 98-100%.
Η σπηλιά άνοιξε για το κοινό το 1914.
Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται. Τα θαύματα είναι για να τα βλέπεις και όχι να τα περιγράφεις με λέξεις.
https://www.youtube.com/watch?v=2sK5cqW0oHYrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.