Κοκορέτσι – 6 βασικές λεπτομέρειες (βίντεο)

Mετά από πολλά ψησίματα, αρκετό ψάξιμο και χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, καταλήξαμε σε έξη βασικές λεπτομέρειες για να απολαύσετε το καλύτερο, κλασικό, ελληνικό, παραδοσιακό κοκορέτσι. Συνοδεύει πάντα το ψητό αρνί και είναι ο πρώτος μεζές της παρέας, γνωστό απ’ την αρχαιότητα με το όνομα πλεκτή. Το αναφέρει ο Όμηρος στα έργα του.

Θα χρειαστείτε:

2 συκωταριές από αρνί γάλακτος
2 μπόλιες από αρνί γάλακτος
3 ολόκληρες αντεριές από αρνί γάλακτος
12 γραμ. αλάτι για κάθε κιλό συκωταριάς
1 γραμ. πιπέρι για κάθε κιλό συκωταριάς

Χρόνος ψησίματος περίπου 1,5 ώρα.

Καλά ψησίματα σε όλους!

Απάντηση