Πρασοτηγανιά πατάτας με μυζήθρα

Ένα συνοδευτικό που θα ταιριάξει τέλεια με τα ψητά κρεατικά του κυριακάτικου ή του γιορτινού σας τραπεζιού.

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
    • 2 πράσα μεγάλα, σε ροδέλες
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
    • λάδι για τηγάνισμα
    • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα χωριάτικη, ψιλοτριμμένη

http://www.thessalonikipress.gr/wp-content/uploads/2018/02/anoigma-prasotigania-patatas-430x575.jpg

Διαδικασία

Τηγανίζετε τις πατάτες σε ζεστό λάδι αφού πρώτα τις αλατίσετε. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Ζεσταίνετε τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα καθαρό τηγάνι και σοτάρετε τις ροδέλες του πράσου μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί το πράσο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.

Βάζετε τους κύβους της πατάτας σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και τη χωριάτικη μυζήθρα. Σερβίρετε τις πατάτες σε μια στρογγυλή πιατέλα και τις περιχύνετε με το σοταρισμένο πράσο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Απάντηση