ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ και κάρυ

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
¾ φλιτζ. καλαμπόκι
2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 φλιτζάνι φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια χονδροκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κουτ γλυκού κάρυ
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ρύζι Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το κάρυ, τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.