Γευστική αγιορείτικη ταραμοσαλάτα: Η… πρωταγωνίστρια της Καθαράς Δευτέρας

Η ταραμοσαλάτα είναι σίγουρα ο μεζές με την πλούσια κρεμώδη υφή, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο νηστίσιμο τραπέζι, αρχής γενομένης από την Καθαρά Δευτέρα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την αγιορείτικη ταραμοσαλάτα είναι απλά, ενώ και η ίδια η παρασκευή της δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Θα χρειαστούμε, λοιπόν:

300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Παρασκευάζοντας την ταραμοσαλάτα

Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μίγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, στυμμένη καλά. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι το λάδι και το λεμόνι, εναλλάξ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει σαν αλοιφή.

dogma

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.