Κερδίζει έδαφος η νέα κουζίνα του Αρκτικού Κύκλου (βίντεο)

Οι σεφ στην μακρινή Λαπωνία υιοθετούν μια νέα τάση. Επιστρέφουν στην παραδοσιακή κουζίνα του Βόρειο Πόλου επιδιώκοντας να προσελκύσουν ντόπιους αλλά και ξένους. Όλα ξεκίνησαν από τον σεφ Ρενέ Ρετζέπι του εστιατορίου Νόμα της Κοπεγχάγης που έχει κερδίσει αστέρι Μισελέν.

Η τάση αυτή που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια περίπου έχει εξαπλωθεί τώρα σε όλον τον Αρκτικό Κύκλο.

«Πειραματιζόμαστε με κάποια από αυτά τα πράγματα εδώ και ελπίζουμε ότι το εστιατόριο θα έχει γεύσεις μόνο από τον Βόρειο Πόλο. Θα αποκλείσουμε δηλαδή πιάτα από την Ιταλία και την Γαλλία και θα έχουμε μόνο πιάτα από Βόρειο Πόλο και Φινλανδία», λέει ο σεφ Τζόναθαν Γκούπι.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η νέα κουζίνα του Αρκτικού Κύκλου, όπως ονομάζεται έχει στόχο να προωθήσει τοπικά, φυσικά και εποχιακά προϊόντα, τα οποία αποτελούν βάση για νέα πιάτα. Ως αποτέλεσμα, ένας αριθμός εστιατορίων της Δανίας έχουν εισαγάγει τοπικά συστατικά τα οποία αν και ασυνήθιστα για τον ουρανίσκο αποκτούν ολοένα και περισσότερο μια θέση στα πιάτα που ετοιμάζουν οι σεφ του Βόρειου Πόλου.

Η νέα κουζίνα ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει κρέας ταράνδου, φρέσκο ψάρι λίμνης, άγρια μανιτάρια και μούρα.

euronews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.