Τετάρτη 17 Ιανουαρíου 2018 | 12:59

Οι γυναίκες που «τρομοκρατούσαν» τους ναζί - Σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες

Τον Ιούνιο του 1941, η ναζιστική Γερμανία πραγματοποίησε εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Ως απάντηση, χιλιάδες γυναίκες εντάχθηκαν ως ελεύθεροι σκοπευτές στον σοβιετικό στρατό.
Η καλλιτέχνις Olga Shirnina δίνει χρώμα σε παλιές φωτογραφίες και ζωντανεύει τις μορφές που στις πρώτες γραμμές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τρομοκρατούσαν τους Γερμανούς στρατιώτες.
Η πιο διάσημη και εμβληματική μορφή ήταν η Lyudmila Pavlichenko γνωστή και ως Lady Death. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, σκότωσε πάνω από 300 ναζί στρατιώτες σε λιγότερο από έναν χρόνο και αργότερα εκπαίδευε νεότερους σκοπευτές.
«Όταν ένα αγόρι της γειτονιάς άρχισε να υπερηφανεύεται για τα κατορθώματά του στο σκοπευτήριο, ήθελα να δείξω ότι και ένα κορίτσι μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά. Έτσι, άρχισα να κάνω αρκετή εξάσκηση», είχε πει η ίδια σύμφωνα με ιστορικά αρχεία.
Η συγκεκριμένη φωτογράφος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρωσική ιστορία και στο παρελθόν έχει επεξεργαστεί και χρωματίσει φωτογραφίες του Βλαντιμίρ Λένιν, του Ιωσήφ Στάλιν και του Νικολάου Β'. Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Live Radio Television

Κύλιση στην Αρχή